Πρότυπα Σχολεία

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, ο μεγαλύτερος Φροντιστηριακός Όμιλος στην Ελλάδα, με 60

πιστοποιημένες μονάδες σε όλη τη χώρα και πάνω από 7000 μαθητές να φοιτούν φέτος σε αυτές, εδώ και 5 χρόνια – από τότε που θεσπίστηκε ο θεσμός των εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία της χώρας – χτίζουν ακόμη μία παράδοση επιτυχίας!

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα εξετάσεων Προτύπων 2017

Εδώ και 28 χρόνια εξελίσσουμε ένα πρότυπο εκπαιδευτικό σύστημα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι το μάθημα στο τραπέζι, η καινοτομία των φύλλων εργασίας, η Προσομοίωση εξετάσεων με στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων και η παρακολούθηση της εκπαιδευτικής πορείας μαθητή με τον σύμβουλο καθηγητή, που στην πράξη αποδεικνύεται διαχρονικά πως αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Το 2017, 960 μαθητές μας εισήλθαν στις περιζήτητες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σημειώνοντας σπουδαίες επιδόσεις, ενώ την τελευταία τριετία ο Όμιλός μας έχει 2600 επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Από το 2013, οπότε και καθιερώθηκαν οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια, τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς, πάντοτε πρωτοπόρα στις εκπαιδευτικές εξελίξεις, δημιούργησαν ανάλογα τμήματα και, μέχρι σήμερα, τις 5 χρονιές που προηγήθηκαν, έχουν να επιδείξουν ήδη τις μεγαλύτερες επιτυχίες στις εισαγωγικές εξετάσεις. 

Από το 2015 το θεσμικό καθεστώς της λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, διαφοροποιήθηκε, σε σχέση με αυτό που λειτούργησαν τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον, τα σχολεία αυτά διαχωρίζονται σε Πειραματικά και σε Πρότυπα.

Στα Πειραματικά σχολεία, οι μαθητές εγγράφονται κατόπιν κλήρωσης. Στα Πρότυπα Γυμνάσια, που πλέον είναι το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, το Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής και το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, οι μαθητές εισάγονται κατόπιν ειδικών εξετάσεων. Στα Πρότυπα Λύκεια εισάγονται οι μαθητές που αποφοιτούν από τα Πρότυπα Γυμνάσια και τυχούσες κενές θέσεις καλύπτονται κατόπιν ειδικών εξετάσεων, ενώ το αναλυτικό θεσμικό καθεστώς που ίσχυσε για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Για τις εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα Γυμνάσια που θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο του 2018,  ο Όμιλός μας ανακοινώνει τη λειτουργία τμημάτων προετοιμασίας. 
Για τις εξετάσεις εισαγωγής στην Α΄ Γυμνασίου στα Πρότυπα Γυμνάσια η προετοιμασία των μαθητών μας πραγματοποιείται σε:

  • Προπαρασκευαστικά τμήματα με έναρξη μαθημάτων 15/9/2017 και δυνατότητα εγγραφής μαθητών κάθε μήνα
  • Εντατικά τμήματα με έναρξη μαθημάτων στις 15/3/2018


Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Α΄ Γυμνασίου των Προτύπων Γυμνασίων προετοιμάζονται στα εξής πεδία:

  1. Κατανόηση κειμένων Ελληνικής Γλώσσας
  2. Μαθηματικά

Παράλληλα, κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας τα παρακάτω βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς για την προετοιμασία στις εισαγωγικές εξετάσεις.Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθυνθείτε σε όλες τις μονάδες του Ομίλου μας.

 

Κεντρική Διοίκηση Ομίλου

Λεωφ. Βουλιαγμένης 46 & Αλεξιουπόλεως 2
Αργυρούπολη
ΤΚ 16452

Τηλ: 210 4112507

Φαξ: 210 4112777

Email: info@poukamisas.gr